TRAŠKŪS MATČIOS IR ZEFYRŲ UŽKANDUKAI

Ko reikės:
5 šaukštų nesūdyto sviesto, kambario temperatūros bei šiek tiek indui ištepti
450g zefyrų
250g ryžių dribsniai
80g balto šokolado (smulkinto)
Arbatinis šaukštelis stambios jūros druskos
2 arbatiniai šaukšteliai matcha miltelių

Pariuošimas:
Ištepkite 20-25cm pločio kepimo indą sviestu. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite zefyrus, virkite ir maišykite iki vientisos masės apie 3 minutes. Nukelkite puodą nuo ugnies ir suberkite į jį ryžių dribsnius. Maišykite, kol dribsniai visiškai pasidengia zefyrų mase ir palikite atvėsti kelioms minutėms.
Suberkite šokoladą bei druską, gerai išmaišykite (svarbu veikti greitai, zefyrai greit stingsta ). Masę supilkite į indą, išlyginkite iki vientiso storio, apibarstykite matcha milteliais (rekomenduojama naudoti sietelį)
Pjaustykite 5cm pločio kvadratais.
Skanaus!

Jums taip pat gali patikti